Suorituskykytestaus

Tiedätkö kuinka monta yhtäaikaista käyttäjää palvelusi kestää nikottelematta? Suorituskykytestausta laiminlyödään yhä harmittavan usein. Varoittavia esimerkkejä löytyy useita ja ihan lähimenneisyydestä.

Harvaa palvelua tehdään vain muutamille käyttäjille. Yritysten sisäisten järjestelmien käyttäjämäärät pystytään yleensä laskemaan mutta kuluttajille suunnattujen palveluiden käyttäjämäärät voivat olla todella suuria. Olemme mm. testanneet verkkokauppaa joka kaatuu kahdella yhtäaikaisella käyttäjällä. Ilman ammattimaisesti tehtyä suorituskykytestausta on toki mahdollisuus päästä uutisiin, mutta ei ehkä niin positiivisessa valossa.

Verkkokaupat eivät ole ainoita palveluita, joiden suorituskyky täytyy mitata. Myös monet mobiilisovellukset kommunikoivat taustapalvelinten kanssa ja varsinainen osa toiminnallisuudesta tapahtuu palvelimilla. Yksittäinen puhelin ja siinä oleva sovellus ei yleensä kaadu kuorman alla, mutta tuhansien mobiilisovellusten kuormittamat palvelimen rajapinnat saattavat pudota polvilleen. Mikäli rajapintoja ei kuormitustestata ja pullonkauloja korjata, voi sovelluksen toiminta hidastua tai estyä kokonaan, kun yhtäaikaisten käyttäjien määrä ylittää kipupisteen.

Usein kuultu lausahdus on ”ostetaan sitten lisää rautaa”, sen sijaan, että ohjelmisto kehitettäisiin alusta asti kuormaa kestäväksi. Vaikka rauta olisikin halpaa, kannattaa kuitenkin vertailla pitkällä tähtäimellä laitteiston ja sen ylläpidon kustannuksia verrattuna kerran tehtyyn testaukseen ja kehitystyöhön.Ota yhteyttä, niin kerromme kuinka voit varmistaa palvelusi kestävän myös ruuhkahuiput.

Ota yhteyttä!

Testimate Oy
Testimate Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia, korkealuokkaisia ja riippumattomia ohjelmistojen testauspalveluita pieniin ja suuriin järjestelmähankkeisiin.
Myynnin yhteystiedot
Klaus Lakkala Klaus Lakkala
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2730
  • klaus.lakkala (at) testimate.fi

Juha Karvonen Juha Karvonen
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2732
  • juha.karvonen (at) testimate.fi
Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta