Testimate mukana testaamassa Kelan järjestelmiä Pohjoisessa on hyvä digipöhinä – Testimate mukana Digital Oulussa

Onko testaaminen robottien hommaa? Kuulumisia RoboCon 2019:sta!

RoboCon on Robot Framework -testiautomaatiojärjestelmän ympärille syntyneen yhteisön vuosittainen tapahtuma. Tapahtumasta ei löydy mekaanisesti heiluvia robottikäsiä tai Terminatorin lailla ihmiskuntaa uhkaavia kyborgeja, vaan puhe on ohjelmistotestauksen työkaluista, jotka ovat erikoistuneet automaattisesti metsästämään ohjelmistoista niiden toimintaa uhkaavia bugeja.

Vuoden 2019 RoboCon järjestettiin 17.1.2019 Helsingissä, Bio Rexissä. Testimate oli mukana tapahtuman sponsorina ja on myös Robot Framework Foundationin jäsen.

Tämän vuoden ohjelmassa käytiin läpi Robot Frameworkin uusimpia kuulumisia sekä testiautomaation täsmäratkaisuja erityyppisiin tarpeisiin ja sovelluskohteisiin. Samalla kuultiin kasvutarinoita siitä, miten Robot Framework -testauksessa oltiin lähdetty alkeista liikkeelle ja kokemuksen kautta päädytty työkalun käytön ja automaatioratkaisujen konkariksi.

Useat esitykset hyppäsivät melko nopeasti tekniikan syvään päähän – mikä toki sopi ammattitestaajista koostuvalle yleisölle varsin hyvin.

Testiautomaation ja kansainvälisyyden uudet tuulet

Yksi paljon osallistujia puhuttanut teema ja kehityssuunta oli Robotic Process Automation, RPA. RPA:ssa automatisoidaan tietotyön rutiineja ohjelmistorobotiikan avulla. Pitkälle viedyssä toimistoautomaatiossa softarobotit käyttävät tietojärjestelmiä ihmisen tavoin – ainoastaan tehokkaammin ja virheettömämmin.

Toinen selkeästi havaittava ilmiö oli tapahtuman kansainvälistyminen. Suomea solkkaavien testausgurujen joukossa oli reippaasti aiempaa enemmän ulkomailta saapuneita vieraita. RoboCon oli tällä kertaa houkutellut kävijöitä ainakin Amerikan mantereelta, kaukaa idästä ja Etelä-Euroopasta. Hienoa nähdä, että laadukasta tapahtumaa arvostetaan ympäri maailmaa!

Kuten aina, yksi tärkeä osa tapahtumaa oli muiden testauksen ammattilaisten tapaaminen ja ajatusten vaihtaminen. Vaikka robotit voivatkin hoitaa osan testauksesta, ihmiset ovat kuitenkin aina ratin takana ja verkostoituminen niiden klassisten hyvien tyyppien kanssa on osa tapahtuman antia. Koska mekin haemme jatkuvasti osaajia, kuka tietää vaikka ständillä tavattu osaaja olisi pian työkaveri!

Testimatekin tarjoaa testiautomaatiota

Testimate on asiantuntijayritys, jonka suurin voimavara on osaavat ohjelmistotestauksen ammattilaiset. Luotamme siis tekoälyn lisäksi inhimilliseen luovuuteen, tarkkuuteen ja kokemukseen.

Osa tuota kokemusta – ja testaajan työkalupakkia – on kuitenkin testausautomaation soveltaminen niissä tilanteissa, joissa se on järkevää. Testiautomaatiota on moneen lähtöön – lue täältä lisää testauksen automatisoinnista.

Testimate Oy
Testimate Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia, korkealuokkaisia ja riippumattomia ohjelmistojen testauspalveluita pieniin ja suuriin järjestelmähankkeisiin.
Myynnin yhteystiedot
Klaus Lakkala Klaus Lakkala
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2730
  • klaus.lakkala (at) testimate.fi

Juha Karvonen Juha Karvonen
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2732
  • juha.karvonen (at) testimate.fi
Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta