Suorituskykytestaus varmistaa palvelun toimivuuden ruuhkahuippuina

Digitaalisten palveluiden käyttäjät edellyttävät nopeita nettisivujen latautumisia ja jouhevaa käyttökokemusta. Suorituskykytestaus varmistaa palvelusi toimivuuden myös ruuhkahuippuina ja pitää yrityksesi poissa negatiivisista uutisista.

 

Laadukas ohjelmisto kannattaa kehittää alusta asti hyvin kuormaa kestäväksi. Paraskin palvelu muuttuu käyttökelvottomaksi mikäli se ei kestä useiden käyttäjien yhtäaikaista kuormaa.

Suorituskyvyn varmistaminen koskee verkkopalveluiden, kuten verkkokauppojen, lisäksi myös palvelinten kanssa kommunikoivia mobiilisovelluksia. Yksittäinen puhelin ja siinä oleva sovellus ei yleensä kaadu kuorman alla, mutta tuhansien mobiilisovellusten kuormittamat palvelimen rajapinnat saattavat pudota polvilleen.

Yritysten sisäisten järjestelmien käyttäjämäärät pystytään usein arvioimaan hyvin, mutta kuluttajapalveluiden suosion ennakointi on vaikeampaa. Mikäli rajapintoja ei kuormitustestata ja mahdollisia pullonkauloja korjata, voi sovelluksen toiminta hidastua tai estyä kokonaan, kun yhtäaikaisten käyttäjien määrä ylittää kipupisteen.

Tiedätkö sinä, kuinka monta yhtäaikaista käyttäjää palvelusi kestää nikottelematta?


 

Kysy lisätietoja


Juha Karvonen

Johtava konsultti, perustaja


SOITA +358 10 229 2732
MAILAA juha@testimate.fi