Vapauta aikaa testiautomaatiolla

Testiautomaatio vapauttaa testaajien aikaa vaativampaan testaukseen. Samoin kehittäjiltä vapautuu resursseja testauksen ja bugien metsästyksen sijaan olennaiseen eli kehitystyöhön.

Oikein ajoitettu ja kohdistettu testauksen automatisointi tehostaa testausta ja vapauttaa kehitystiimin aikaa. Testiautomaatio ei täysin korvaa muita testausmenetelmiä, kuten manuaalista testausta, mutta se vähentää merkittävästi ihmistyön tarvetta esimerkiksi vanhojen ominaisuuksien regressiotestauksessa.

Testiautomaatio kuuluu Testimaten osaajien työkalupakkiin. Asiantuntijamme hallitsevat useita testauksen automaation työkaluja, niin kaupallisia sovelluksia kuin myös open source -ratkaisujakin.

Testiautomaation hallitsevan testauskonsultin lisäksi saat meiltä myös testiautomaation suunnittelun, käyttöönoton ja parhaat käytännöt sen ylläpitoon.


Testiautomaatio auttaa monissa tilanteissaAutomatisoidut regressiotestit ketterissä projekteissa


Ketterissä projekteissa CI-ympäristössä automaattisesti ajettavat regressiotestit säästävät testaajien aikaa uusien toiminnallisuuksien toimivuuden varmistamiseen.

Manuaalisen testauksen tehostaminen automaation avulla


Toisinaan tarvitaan testiautomaatiovälineitä nopeuttamaan manuaalista testausta esim. suorittamalla satoja eri syötekombinaatioita, joiden läpikäyminen käsin kestäisi liian kauan.

Rajapintojen testaus automaation avulla


Ohjelmointirajapintojen testaaminen ilman oikeanlaisia työkaluja on erittäin hidasta. Web Services, SOAP, REST, JSON, ja vastaavat vaativat omanlaisensa välineet ja osaamisen.

Selain- ja laitekattavuus


Onko käytettävissäsi kaikki eri selaimet eri versioineen? Entä montako testipuhelinta on testaajien käytössä? Sovellus- ja laiteviidakossa navigointiin löytyy useita pilvipalveluina tarjottavia ratkaisuja.

 

Kysy lisätietoja


Klaus Lakkala

Johtava konsultti, perustaja


SOITA +358 10 229 2730
MAILAA klaus@testimate.fi