Talousluvut julki – Testimate jatkaa erittäin vahvaa kasvua

Fiksumpaa ja vihreämpää teollisuutta – Testimate Oulun Industry Summitissa

Oulussa toukokuun puolivälissä järjestetyn Industry Summitin teema oli ”Fiksumpaa ja vihreämpää teollisuutta”. Yksi esityksissä toistuva teema oli ilmastonmuutos.

Tapahtuma törmäytti toisiinsa vaikuttajia, asiantuntijoita, sijoittajia ja muita yritysten kasvua kiihdyttäviä tahoja. Testimate oli paikalla kertomassa omista asiantuntijapalveluistaan ohjelmistotestauksen saralla.

Oulu nostaa tärkeitä teemoja kartalle

Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan avaaman tapahtuman ensimmäinen puhuja oli ”Suomen suosituin keynote-puhuja” Ilkka Halava, jonka varsin kylmääväkin viesti muistutti systeemisen muutoksen tärkeydestä. Jos elinympäristö ja yhteiskunta halutaan turvata, työ sen eteen täytyy aloittaa heti. Ihmelääkettä ei ole, vaan ratkaisu on rakentavassa yhteistyössä ja määrätietoisissa askeleissa eteenpäin.

Herättelevän keynoten jälkeen seminaariohjelma keskittyi siihen, miten tarpeellisia edistysaskeleita voidaan ottaa. Esimerkiksi kiertotaloutta käsiteltiin bisnesnäkökulmasta ja yritysrahoitusta katsottiin hieman vihreämpien lasien läpi. Ensimmäisenä tapahtumapäivänä kiertotaloudelle olikin omistettu aivan oma seminaarinsa, jossa puhuttiin mm. lainsäädännön muutoksista, muovin roolista sekä tietysti uusista teknologisista innovaatioista.

Testimaten mielestä on upeaa, millaisen aktiivisen roolin Oulu on ottamassa monissa kansainvälisesti tärkeissä tulevaisuuden teemoissa. Kestävän kehityksen teemat ovat tärkeitä, ja esimerkiksi Testimatellakin on oma ohjeistus henkilöstölleen ympäristökuormituksen vähentämiseksi.

Testauksella ilmastonmuutosta vastaan?

Miten ohjelmistotestaus ja ilmastonmuutoksen torjuminen liittyvät toisiinsa?

Älykkäällä teknologialla on kriittinen merkitys tulevaisuuden yhteiskunnan rakentamisessa. Digitalisointi, prosessien tehostaminen, kiertotalouden ja jakamistalouden mahdollistaminen – kaikki nämä ovat tärkeässä roolissa tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Ympäristövaikutusten lisäksi digitalisoinnilla pyritään myös parantamaan yritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä tavallisten ihmisten elämää. Suuri osa tästä muutoksesta rakennetaan ohjelmistojen varaan.

Ohjelmistotestaus puolestaan on läsnä kaikkialla, missä ohjelmistoja kehitetään. Perustasolla testauksella varmistetaan, että palvelut pysyvät pystyssä ja bitit juoksevat vaikkapa IoT-ympäristössä oikealla tavalla. Tämän lisäksi, osaavalla testauksella paljastetaan skaalautuvien järjestelmien pullonkaulat ja mahdollistetaan se, että ratkaisuista saadaan viimeisetkin tehot ja hyödyt irti. Ohjelmistojen tuottaminen ja niiden testaaminen kulkevat käsi kädessä ja yhdessä mahdollistavat maailmaa muuttavat ratkaisut.

Haluatko osaksi Testimaten tiimiä tai meidät varmistamaan ohjelmistosi toimivuuden? Katso yhteystietomme ja laita viestiä tai soita.

Testimate Oy
Testimate Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia, korkealuokkaisia ja riippumattomia ohjelmistojen testauspalveluita pieniin ja suuriin järjestelmähankkeisiin.
Myynnin yhteystiedot
Klaus Lakkala Klaus Lakkala
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2730
  • klaus.lakkala (at) testimate.fi

Juha Karvonen Juha Karvonen
Johtava konsultti, perustaja
  • +358 10 229 2732
  • juha.karvonen (at) testimate.fi
Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta