Iloista joulua ja upeaa uutta vuotta!
20.12.2021Motivoitunut testauskonsultti nauttii työstään
8.9.2022Ohjelmistotestauksen johtava konsulttitalo Testimate laajentaa palvelutarjontaansa sähköautojen testaukseen. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen EVTaaS-konsepti kattaa sähköisten kulkuvälineiden testauksen koko kirjon.
Sähköautojen markkinat ovat valtavassa kasvussa niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Norjassa jo yli 100 % uusista rekisteröidyistä autoista on joko täyssähköautoja tai lataushybrideitä. Suomessa kasvun ennakoidaan kiihtyvän merkittävästi tulevina vuosina.
Teslamaten uusi Electronic Vehicle Testing as a Service (EVTaas) -konsepti iskee tähän asti alihyödynnettyyn markkinarakoon: sähköisten kulkuvälineiden testaamiseen.
“Jatkossa kauttamme saa esimerkiksi tuoreena hihnalta tulevien autojen käyttöönottotestauksen. Firman johtoryhmässä on ollut alustavaa keskustelua konsulttien käytöstä törmäystesteissä. Jne, jne. Kyllä tässä niin sanotusti propellihattu on käytössä ollut,"
kommentoi ratkaisumyyjä Pasi Ronkainen.
Softa se auton tiellä pitää
Uudesta konseptin kehittämisestä Teslamatella on vastannut Klaus Lakkala, johtava konsultti ja yksi yrityksen perustajista.
“Idea tuli mieleeni kun olin eilen huoltsikalla tarkastamassa Tunturini renkaanpaineita. Siinä vieressä oli Tesla johdon päässä ja katsoin että mikä loiste keskikonsolista kajastaa - valtavan iso näyttöhän se siellä iltahämärässä loimusi. Mietin, että nykyautoissa on kauhean paljon softaa, me taas tarjoamme ohjelmistotestauspalveluita, 1 + 1 = 2. Siitä se sitten lähti,"
tiivistää Klaus Lakkala.
Teslamaten perinteiset palvelut sopivatkin sähköautojen testaamiseen kuin Type 2 -latausliitin Teslan tankkiin: suorituskykytestauksella voidaan varmistaa auton toimivuus ääriolosuhteissa kuten perhelomalla, automaatiotestauksella tarkistetaan robottipilotin toiminta ja ns. moniajotestauksella tutkitaan sitä, mitä tapahtuu kun repsikan puolelta kantautuu ylenpalttisesti mielipiteitä kuljettajan ajosuorituksesta.
Tuotteistus lähti vähän lapasesta
Uuden palvelun konseptointi on vielä jossain määrin vaiheessa, ja uusia tuoteideoita syntyy jatkuvasti. Loppupeleissä markkinakysyntä määrittää palvelun ominaisuudet. Löytyykö esimerkiksi kuluttajapuolelta patoutunutta kysyntää vaikkapa autojen testiajoille tai katsastuksessa käyttämiselle palveluna?
“Erilaisten testitapausten mahdollisuudet ovat, no, rajattomat. Toimiiko autopilotti kun kuski nukkuu? Testataan. Riittääkö lataus Lappiin asti ilman ainuttakaan lataus- tai biotaukoa? Kokeillaan. Liikkuuko Model 3 metrin hangessa yhtä sulavasti kuin mummo lumessa? Äkkiäkös se selviää,"
innovoi Pasi Ronkainen.
Palvelu tulee saataville 1.4.2022, tasan vuoden kuluttua siitä, kun yritys lanseerasi tekoälypohjaisen virtuaalitestaajan.
Jos haluat mukaan kehittämään ohjelmistotestauksen tulevaisuutta, lue Teslamatesta lisää ja laita hakemus matkaan!